Tuesday, 4 December 2012

malam akad nikah...

Malam 16 November 2012 bakal merubah segalanya...cewahhhh, aku bakal menjadi permaisuri hidup en.abg. Huuuuu...nebes +++ xsabar..xsabarrrr....hehe...Malam tu aku tacap2 inai balik, wat sorang2 jer semua dh terbongkang keletihan...malas nak kacau dorg semua mcm dh mabuk laut je tengok....Sib baik inai cepat merah 1/2 jam aku dh cuci pstu terus bongkang...letihhh ya amat!

Pagi dah bangun..semangat nak kawin ni...tinggal hari ni je lagi...esok xleh nak berpoya2 lg hahaha..Siapkan keje yang tak siap semalam, sampai pukul 6 siap2 nak ke butik untuk makeup. Kat kedah susah nak cari mua yg dtg ke rumah so terpaksa le ke butik...sangat2 lecehh...Buang masa perjalanan je. En. abg senang je dia g butik amik baju pastu balik salin jer...Aku kena lah siap kt butik. Buang masa kat situ. En.abg baru nak fitting baju dia. Time aku balik fitting dia tak dapat ikut sekali, so fitting masa hari nak nikah je. Kelam kabut skit sebab banyak nak kena betulkan. Aku tak tukar baju lagi untuk makeup sebab dia asyik tanya..ok tak, by?"..."cuba tengok seluar ni", "lengan ni mcm ketat skit"...so tak leh nak fokus mana dulu nak buat....

Bila dh settle bab baju dia, aku leh bertenang skit...sesi makeup pun mula....dekat kul 8 baru siap. Lagi ler kelam kabut nak balik lagi. Aku n s.i.l  pe lagi terus drive gaya f1. Orang kat rumah asyik calling, bila nak sampai....Sampai je aku tak turun kete, tunggu dorg semua untuk gerak ke masjid. Masjid tak jauh mana pun cuma rombongan lelaki dah sampai dulu ke sana. Sampai je dah dup dap2 jantung...Naik tangga masjid terus nampak rombongan en.abg..salam2 senyum tak lekang..gaya ayu jalan....Dok jap bagi orang yang solat bersurai, baru imam panggil....Masa ni tak tau le nak cakap...berdebar2 rasa nak tercabut jantung..macam le aku yang kena akad nikah nanti. Imam baca khutbah nikah...panjang juga lah..aku jeling2 en.abg...dalam hati (encem nya..muka gebu tak de lah mcm tepung gomak, mesti kakak dia touch up..hehe). Bab ni aku nak citer kat korang...tiba2 imam cakap kita berzikir ramai2 lepas tu diikuti dengan pengantin lelaki dan lepas tu pengantin perempuan, baca dengan kuat dan lantang..sorang2... aiii alahai anak omakkk.... nak baca tak jadi masalah tapi depan2 orang  aku segan...tak pe lah tawakal je lah...1. Ucap syahadah 3x 2. Doa Istifar 3x 3. Al-Fatihah 4. Selawat Nabi 3x.... Alhamdulillah bacaan kami lancar dan en.abg paling kuat suara nya..

Sape kata pengantin perempuan tak kena, amik ko...Lepas tu barulah upacara akad dijalankan..En.abg tenang jer. Ada hikmahnya berzikir tadi, dapat hilangkan rasa gemuruh pengantin. Imam tu ok siap tanya en.aBg nak akad mcm mana...nak guna 'yang tersebut' atau yang macam biasa..so eb.abg pilih yang mcm biasa.."AKU TERIMA NIKAH NYA............DENGAN MASKAHWIN.......TUNAI" Dengan sekali lafaz aku sah menjadi isteri en.abg. Alhamdulillah....macam tak caye kami dah kawin hehe...aku cubit kat lengan..ehh betul tak mimpi lah...masa nak sarung cincin yang kecohnya bilal n imam tu siap suruh kami duduk rapat..lutut bertemu lutut lagi...gamat dengan ketawa dalam masjid..mcm photographer lah imam n bilal ni sruh kami posing...lawak2

cuak sebab lambat...












posing jap kat pelamin
malam pernikahan: nampak tak candle glass tu...

20 comments:

  1. mas kahwin you ada ferrero rocher..i like!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha i pun tak sangka....dapat duit dapat choc lagi...

      Delete
  2. kreatip laa idea bg mas kawen tu...
    loike~

    ReplyDelete
  3. jeles la...gojes btul nona ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pada masa tu sy suka bj nikah sy je hehehe

      Delete
  4. Replies
    1. 'cantij' ke?..hehe...xceli kita xsuka makeup dia..over sesgt

      Delete
  5. kihkih..same le kita..
    kene mengucap dan istigfar jugak time nikah..

    selamat pengantin baru..

    =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saje bg kita nebes btw dgn berzikir jg buat kita tenang...

      Delete
  6. Senangnya kena soal jawab ngan tok imam sis?hubby ika kena teruk gila...huhuhu cian hubby ika :( tok imam sis 2 mmg sporting la :)
    Btw u look beautiful sis ^_^ selamat pengantin baru sis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke..cth soklan nye? tak pe yg penting semua dh selamat...
      u too ika...selamat pengantin baru :)

      Delete
    2. sekali dia suruh hubby ika baca yasin tanpa buku yasin sis......2 la sis,alhamdulillah :D

      Delete
  7. nona cantek..yeay yeay! (motif yeay)
    betoL La..abang hensem time ni (eh?asaL ber-"abang" jugak nih??)
    hehehe
    guro..

    tahniah nona..da jadik wife..psni jadik mom puLak =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tu abg kita lah...
      mom to be plk pas ni hehe

      Delete
  8. Alhamdulillah..satu hal lagi dh selesai..haah la kreatif idea mas kawen tu plus sweet sebab dpt hb duit dngn choc..congratz ye =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq syaz ..choc pun dh sweet hehe

      Delete
  9. waaaa... dh tuko gamba.. pink lg..
    tahniah nona!...
    selamat pengantin baru yer..

    ReplyDelete