Tuesday, 15 January 2013

DIY Bunga Telur: Daisy Crepe Paper

Sekarang ni selain tempahan jahit manik, bz pula dengan tempahan bunga telur...semua nak hujung bulan ni...minta2 sempat siapkan semuanya...Tempahan perlu siap sebelum CNY. Sambil2 buat tu sempat juga snap cara2 nak diy bunga telur ni...tak pasti lagi sama ada nak buat bunga crepe ni atau lain. Tunggu entry akan dtg kalau nak tahu bunga telur jenis apa yg nona hasilkan nanti. Apapun jom tgk cara2 diy daisy bunga telur crepe paper flower ni...







15 comments:

  1. cantik lah crepe paper tu.... (^_^)

    ReplyDelete
  2. tq diyana...sekarang ni buat utk org je lah dh exb2b :)

    ReplyDelete
  3. WE ade beli crepe paper tu pink purple...tapi tak sangka boleh buat bunga cmtu... :) chanteklah nona bunga telor tu... boleh try nih...thanks for d tutorial~

    ReplyDelete
  4. sgt cantik la nona....tapi awin dh x de masa nk DIY bunga camtu :(

    ReplyDelete
  5. WE: mcm2 boleh create dgn crepe paper ni...lebih2 wedd kita tu boleh buat utk decor plk

    AWIN: mmg amik masa skit buat bunga ni..cuba lh dulu :)

    ReplyDelete
  6. perhhhhh.... cantiknya bunga telur nona. tak terfikir nak buat mcm tu dulu. tapi nak buat lagi memang dah tak sempat. thanks for sharing nona. :)

    ReplyDelete
  7. NANA: xpe nana buat yg mana sempat dulu

    ReplyDelete
  8. cantiknyer...mmg kreatif :)

    ReplyDelete
  9. cantiknye nona.wahh...menarik3.tapi sha dah tempah bunga telur lain.boleh plan utk adik nnt plak.hehe.thanx for sharing dear. :)

    ReplyDelete
  10. cantik...nk trylah....tp bukan wat bunga telur...hehhe...

    ReplyDelete
  11. cantiknye nona.. kretip!!! buleh la gune idea ni utk wat sumthing new :)

    ReplyDelete
  12. k.nona xnak buat tutorial video ke?

    ReplyDelete
  13. nona..crepe paper & tissue paper awk beli mne ye...cntik colour die

    ReplyDelete
  14. assalam nona.. bole tunjuk tak mcm mana nk buat ribbon bawah bunga tu?

    http://e-dania.blogspot.com/2014/03/telatah-dharnia.html

    ReplyDelete