Tuesday, 18 December 2012

Berinai lagi...

Selesai majlis, inai aku pun hampir tamat tempoh....dh nak expired hahaha dh pudar le...inai tiub seminggu je tahan kan. Balik je dari alor star, sehari sebelum bertolak ke rumah mil untuk resepsi lelaki, aku ajak en.abg g sh alam. Sebab aku tau satu kedai dekat plaza alam sentral ni ada sorang kakak ni lukis henna. Dia lukis yg simple2 jer..sebelah tangan rm8 je.  Sebab aku nak yg simple, tak tanya pula kalau design yg rumit2 ni. Kalau lukis kt kaki mesti lambat siap jadi cam kt jln. masjid india tempohari...lama nk tunggu. Jadi aku beli inai tiub je satu rm5. Balik nanti aku try conteng kaki sendiri...

kedai jual cincin...bukan nak beli cincin lagi tau, mau parah en.abg
tunggu kering skit..en.abg dh tak larat nak tunggu
Malam tu nak bertolak ke rembau, hantaran lagi 3 tak siap2 lagi. Apa jadi pun hantaran mesti siap. Time tu juga g beli apa yang nak letak dalam hantaran. Yang tinggal ni pun cuma nak letak manisan, kuih atau buah je. Hantaran yang lain2 nanti rombongan family aku yang bawakan. Kelam kabut cari..last aku beli biskut/kuih, nak letak buah2an tapi tak jadi ganti dengan buah2an kering (mcm2 jenis asam) dengan alasan senang nak bawa...Balik rumah terus serbu hantaran...siap juga akhirnya 3 hantaran tu. Jam dh kul 12 pm...ngantuk sesgt...tidoq sat. Dah tak sedar...tak pasti kul bape en.abg dah kejut..."jom balik rumah mak"...ingat kul 8.30 pg dia kejut. Rupanya kul 5.30 pagi...huhu awalnya...Aku g mandi..kemas2 barang nak bawa balik...debak debuk....kat kul 8 juga....ehhh baru teringat kaki lom inaiii....Jap inai kaki sat...hehe..."issh kul bape nak sampai kg cmni...abg kena balik awal ni"....dan jawapan aku.."satttt , 1/2 jam jaa.." sengih2 bagi dia sejuk hati...

conteng2 kaki pula
hasilnya...

Hasilnya...sebelah kaki je...dah lewat...sebelah lagi sambung dkt kg....hahaha boleh pula camtu...memang aku balik rumah en.abg dengan sebelah kaki je berinai....

perjalanan balik ke rembau...happy couple
 Lepas sampai aku sambung lukis balik. Pastu ramai le pulak anak2 buah dia menempel suruh lukis....ok nanti mak ngah lukis...beratur semua....mak aiii 4 orang...takpe lukis tapak tangan je ye...budak2 tak leh lukis banyak2...alasann...dh penat..

lukis tapak tangan aku dulu
design sama dengan mak ngah ye...tak yah pening2 design lain

7 comments:

  1. wah~
    pandainya nona lukis inai...
    hehehe
    dah tu kaki tu mmg sebelah je ke smpi ke majlis??

    ReplyDelete
  2. Suka yg kat kaki tu...lcntiklah

    ReplyDelete
  3. hehe nona kreatif senang je nak lukis..hehe comel je budak2 pun nak berinai ye, comel alasan makngah tu hee

    ReplyDelete
  4. haha.bagos La kamu! sendiri buat pon jaLAnnn...hehehehe

    ReplyDelete
  5. huiyoo..kretipnye tgn..nmpk kemas jek yg nona buat sendiri tu..best3:)

    ReplyDelete
  6. lawa2..bukan senang nak lukis kat kaki tu...hehe..

    ReplyDelete
  7. DIYANA: betull...sebelah kaki je balik...sebelum majlis sempat touch lg satu, siap tapak tangan lg

    CIK MAH: sy pun tak sangka mjadi hihi

    DIJAH: Bdak2 tgk inai mcm tgk gula2...seronok layan dorg ni...

    SYA: Bantai jer...dh xde org nk buatkan...

    TEHA: Hihi...ikut je design yg kt tangan tu

    HATIF: tu lah..berpusing2 jg nak lukis

    ReplyDelete