Tuesday, 9 October 2012

Misi alter veil

Yeayyyyy.....akhirnya dapat aku merungkai kekusutan sekian lama. Pasal entry veil yang tak sama color dulu [sini] haaa nak citer ni...Kejadian yang menyakitkan hati bila salah beli color  bukan salah beli kain :p tapi apa boleh buat sendiri yang beli...Dah berapa bulan veil tu terperuk dalam almari tak terusik, jauh skali nak sambung jahit manik...dah tak de mood, rasa nak buang jer tapi sayang, kain chiffon tu dah le agak mahal. Nak beli lain buang duit jer. Pesal le dulu tak beli kain net jer kan senang. Dalam dilema nak pakai ke tak masa tu. Baru semalam belek2 veil tu...kesian..sayang plk...pk balik veil tu color hijau2 skit baju color turquoise, mcm mana nak kasi dia biru2 skit...yes! cuba celup dengan nila baju....pesal dulu tak terpk eh...tak sabar2 nih balik keje je singgah kedai beli nila..amik veil yang dah bersawang tu, buka semua lace, buka balik manik pastu terus ke bilik air...ni lah kejadiannya...lihat apa yang berlaku...!
Sebelum: warna asal
Taruk jer nila beberapa titik

Rendam sat..
Selepas: dah bertukar color..fuhhh sib baik...
yeay! yeay! misi berjaya..lebih kurang je kan, baju tu sedang di beading baru siap separuh

22 comments:

  1. wallaweh~
    misi b'jaya lah... good job dear...
    idea ni... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyy lega...
      hahaha diyana jgn salah celup jadi color lain pula
      boleh guna tips ni kalau nak color pink jadi purple...hehe

      Delete
    2. putih jadi blue boleh x agak2?? hehehe

      Delete
    3. paling kuat dia jadi warna light purple je kot...

      Delete
    4. kalau putih letak nila...sah orang tau celup nila hahaha
      cer terai test tgk...takut tak jadi color yg diharapkan...

      Delete
    5. light purple lg cantik guna 2 3 titik..
      kalau tuang sebotol?

      Delete
    6. tu dah nak wat air kordial dah tu klu tuang sebotol....
      wahaha

      Delete
  2. Yeah2...hebatnyer.....tahniah2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik mah...tak de hebatnya..main celup je kekeke

      Delete
  3. Hahahaha....rasa nak tergelak bila baca...sebab idea awak sangat superb. Pastu macam comel pulak...good job

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...diyana yg wt klakar...
      cuba je tu firuz, jadi xjadi blakang citer...
      tak tido mlm pk...

      Delete
    2. eh2.. nama kita pulak naik... ahakz!

      Delete
    3. citer pasal nila jadi air kordial yg klakar tu hehe

      Delete
  4. wahhhh ...creative btol idea u ..
    bagus2..
    dr pd dibuang seb baik u selamatkn dia dgn dinilakan ...heee
    menjadi plak tuh ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lh mula tu mmg dh nk beli kain baru dh..sib baik last2 minute dpt idea..

      Delete
  5. hhahha.. cerdik betul la dear...

    caner leh terkeluor idea kretip nih ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. idea kuar bila tiap2 mlm mimpi veil yg cantik2
      yg sy pnya mcm hampeh hahaha

      Delete
  6. hebat! org creative mmg byk idea kan =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya semua b2b tiba2 akn jd kreatif...

      Delete
  7. wah awesomeenyee..warna asal warna turquoise ek yang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. warna asal tquoise hijau, nk jadikn dia tquoise biru..tu yg guna mcm2 cara sib baik mjadi

      Delete