Monday, 15 October 2012

diy myMailbox...

Finally mailbox siap sepenuhnya untuk guestbook...poskad dah lama siap..ingat entry lepas [Wishing card] now peti pun dah siap. Sekali lagi diy ni pun tak perlu keluarkan kos banyak, kos beli flower (tu pun baki buat bunga pahar) dan riben (riben pun baki b.pahar) kira kos gak tu...Kotak cari je kat ofis, jumpa kotak sampul surat..ok cantekkkk memang sesuai sangat, cat pun ofis punya lebih dari keje2 dorang cat ofis dulu...tu je lah barang2 lain memang sedia ada dalam studio aku ni...Antara bahan2 yang aku guna dan step by step...harap buat ni kena banyak bersabar sebab mula2 memang nampak buruk hehe pandai2 lah gunakan kreativiti masing2...mailbox aku ni simple je...

myMAILBOX:
Kotak sampul surat
Masking tape
Pisau/Pencil/Pembaris
Spray Mount @ gam
Mounting board
Cat Putih/berus cat
Printed name
Deco: flower & ribbons etc



So, caner boleh try....? beli ke diy?

12 comments:

  1. Nona... step 14 tu tak paham....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Step 12: lekat A4(abjad nama) ats mounting
      Step 13: Potong ikut abjad
      Step 14: Bila dh potong, tarik kertas yg kita lekat atas abjad td (step 12)...

      maksudnya kita buang kertas A4 yg jadi guide utk potong, tarik kertas yg dilekatkn pd board td yg tinggal abjad pd mounting board shj. Sebab tu sy guna spray mount fungsi mcm gam tapi boleh ditarik, Klu guna gam betul mmg xleh tarik.

      Nak mudah direct ats board pun boleh, tulis abjad nama, terus potong je so xperlu guna printed nama tu...printed tu just guide line utk ikut font tu ms kita potong...

      ok harap zarith faham, pjgnya nona terang...

      Delete
    2. Owh... dah paham. Mana nak belispray mount tu? Menariklah...

      Delete
    3. beli kt stationary atau kedai brg art

      Delete
  2. Nona,

    very d rajin u ni... btw lovely mailbox... :p

    ReplyDelete
  3. we...kes tak nak kuarkan duit,nti kena leter
    tu yg guna kotak jer...

    ReplyDelete
  4. sangat sangat rajin and menjadi pula...thumbs up :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq anis, tu lh rasanya semua nak buat sendiri

      Delete
  5. xtaw nk ckp ape. cantik sangatt!! *pengsan*

    bahaye singgah bLog nona nih. mesti pengsan punye! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..orked jgn pengsan disebabkan hanya sebuah kotak sampul surat je

      Delete