Monday, 8 October 2012

diy banner & checklist

Banyak perkara penting dah settle...2 minggu lepas aku berjaya siapkan 100 pcs bunga pahar yg tergendala sebelum raya tu. Minggu lepas dah settle kad kahwin 500++ pcs siap print, potong sendiri, ikat tali, tampal riben..rasa nak muntah, tapi sb sendiri yang cari pasal.. sendiri yang kena settle sampai siap. Minggu ni boleh pos ke kedah dan juga untuk kawan2...yeayyy...Lepas benda penting dah siap baru boleh buat projek diy lain. Aku ingat nak diy guestbook corner nanti dengan flag yang cute2 ikut design centerpiece. Ok siap design flags gbook corner. Tag monogram centerpiece pun dah siap, print atas A4 paper, laminate dan potong...ok done. Kebanyakan diy aku guna kertas je...so aku pk apa yang aku boleh design dan aspirasikan dalam majlis kwin aku nanti...

Bunga pahar : 100 pcs DONE

mesin potong kertas horor juga nak guna ni...potong kad: DONE

Kad Kahwin : DONE 500++ pcs
Tag monogram centerpiece : DONE

Flags deco guestbook corner: DONE
Inspirasi dari sini..cute giler!



10 comments:

  1. acane nona watt kad kahwin sendiri..tutorial plss..teha mmg nk wat,print sendiri..save cost skett..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy design guna illustrator...nti kalau ada masa sy tjk tutorial a to z

      Delete
  2. Seriously...everything yg u DIY sgt comel dan sweet...suke je tgk...harap sgt sy ade kerajinan dan kesungguhan like u...bunga pahar tu bunga tisu ke dear?

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa2 je macihhh...byk diy sy guna kertas sb tu je yg jimat dan benda tu ada depan mata...bunga pahar tu dari tissue paper

      Delete
  3. suka u nye bunga pahar tu...nona, amik tempahan x hehehe WE memang tengah cari bunga pahar la dear...

    ReplyDelete
    Replies
    1. we klu nak tempah tak sempat kot...wedd. date bila?

      Delete
    2. wedding 11 November ni...yeke tak sempat... sedeyyy :(

      Delete
    3. klu nak tempah nona mmg tak sempat lah we,wedd. nona nov.jg..
      cuba we buat sendiri mesti sempat lg..

      Delete
  4. salam. nona, nana follow belog nona.
    nana b2b 2013. boleh bagi email nona tak?
    nana nak tanya something.

    lullabbyz@yahoo.com

    ReplyDelete