Friday, 21 September 2012

Lokasi Akad Nikah...

Untuk majlis akad nikah insyallah akan diadakan di Masjid Al-Bukhary, Alor Setar. Masjid yang sangat2 cantik ni berhampiran dengan rumah aku. Homestay en.abg pun dekat dengan masjid juga lebih kurang 5 minit je naik kete. Ramai pasangan dah dinikahkan di masjid ni. Majlis aku nanti akan diadakan waktu malam lepas isyak. Family en.abg akan bertolak dari N9 awal pagi ke Alr Str dan terus ke homestay, berehat dan siap2 untuk majlis malam akad nikah kami nanti...insyallah...

view waktu siang (source:google)













view waktu malam (source:google)













Ruang dalam masjid
Pasangan yang telah berkahwin di masjid ni....nampak sweet sangat dan photographer memainkan peranan memberi impak yang besar pada pic ni...mula2 mmg sgt suka dengan photographer ni utk my wedding tapi tak pe dia master kpd my OP...anyway masjid ni yang buat pic ni lagi nampak awesome...cantikk kan...
creadit tu http://studioaston.com

6 comments:

  1. Cantiknya..I never know masjid ni exist. macam kat negara arab pun yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masjid Al-Bukhary adalah salah satu mercu tanda di Alr Str..
      mmg sgt cantik,lebih2 lg waktu mlm

      Delete
  2. masjid baru ek??

    duLu ms stdy kt matrx changLun sLaLu gk turun a.s.

    tp xpernah nmpk Lak masjid nih (turun a.s g shopping da cmne nk nmpk masjid nye kan..hoho)

    ReplyDelete
    Replies
    1. masjid al-bukhary yg dulu juga, dh renovated, masjid ni bkn betul2 dlm
      bandar, masjid ni kt jln. langgar dkt dgn jln tun razak sebelah giant.
      Selain tu ada Universiti Antarabangsa AlBukhary, Hospital Albukhary &
      Souq Albukhary di kiri kanan masjid ni...wah pjg info...hehe

      Delete
  3. uni albukhary 2br Lg rs nye
    sbb ms grad ri2 die naek keje kosong byk gLe

    tp mmg cantek La masjid nih

    ReplyDelete
  4. oh my...
    masjid ni sgt cantik dlm gmbr.... nak jejak kaki ke sana lah, at least once... hehe

    ReplyDelete