Thursday, 16 May 2013

Shooting Safiyya TV9

Selesai sudah shooting DIY kasut NonaDsign utk program Safiyya TV9 pada hari Ahad 12/5/2013 lepas. Agak meletihkan dari pukul 11 hingga hampir 3.30 ptg baru selesai. Krew2 Safiyya nasib baik tak ramai 3 org jer, Fira wartawan dan 2 org cameraman. Kak ton pakai selendang hrtu diknon...comei tak kak tonnn... Memula sekali sesi interview...soalan dh di beri sehari lebih awal utk prepare...hmmm hampeh... baca je soklan tp bila jawab tu rasa cam merapu jer. Dalam bagi jawapan tu boleh plk terfikir ..emm mcm dah jawab je soklan tu.....balik2 ulang jawapan yg sama...maybe soalannya lebih kurang je kot...."bila dpt idea mulakan bisnes on9/blog ni?' dgn... " ceritakn sedikit latarbelakang sebelum memulakan bisnes on9/blog". Sedikit konfius aku...ke aku yg nervous sgt dh tak tau nk beza soalan. Ting tong gilerrr......Bila dh last tu soalan akhir terus aku blank skit arr sampai tak terjawab hahaha segan koooo diknon.... dpn kamera...Aku selalu posing je dpn kamera ni suruh org pemalu ni yg cakap, memang le.....kekok sangat..sangat....

Habis interview, berlakon tengah berblog..dia suruh aku konon cam reply msg customer...buat2 menaip msg skit...lawak..lawak....selain kasut dorg shoot juga baju yg aku beading tu...ada skit slot aku dok belek2 baju, sib baik ada 2 3 helai baju customer yg tengah jahit boleh le interprem jap ++ dgn baju aku sendiri. pastu gaya2kan veil yang diy masa kawin dulu...bab gaya no hal...Lepas tu shoot pula aku tgh DIY kasut...sambil terangkan skit cara diy tu...rasanya xbyk aku terangkan kot sebab aku kekok nk cakap time wat keje...sebab aku wat keje memang tak bercakap.. hahaha..tangan aku mneggeletar le skit...kalau la korang tengok siarannya nanti mesti korang faham apa yg aku cakapkan ni....cam tak sanggup je tengok hahaha gelak lagi....opkoz dia edit yang mana aku sangkut2 tu...

Tarikh siarannya tgh bulan 6 dan bln 8.  Nanti ada dua segmen satu diy/tutorial mayb 16/6 kot dan segmen blog/interview bln 8 (tarikh yg ni xpasti lagi) Tengok je nanti Safiyya setiap hari Ahad jam 11.00 pagi... Jangan lupa janji temu kita.... :)

p/s: Pic kasut2 yang telah DIY tunggu next entry pula ye....
Antara pic sewaktu shooting:

berdebar2 giler masa ni

antara kasut2 yg telah diy...susun utk shoot
selit skit dia...pendorong semangat ni..luv u syg...bkn yg blkg tu ye, jgn silap hahaha

berlakon belek2 blog


tjk skit veil yg diy dulu tu...
gayakan veil...sendiri jadi model
comei tak kak tonnnn...bersama fira wartawan Safiyya..opps saya dh mok!


8 comments:

  1. Hamboi hamboi diam2 dah popular nona ya..hee nanti kene tengok ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe lom fofular lg le dijah hahaha cubaan pertama ni...

      Delete
  2. Wah...famouslah lepas ni..tahniah2...semoga maju jaya ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih cik mah...rezeki kan :)

      Delete
  3. comey kak ton! hahahahaha. tak sabar nak tgk nona live dlm t.v. I kena pasang reminder nih. jgn lupa habaq mai kat blog naa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha baik kak ton dari mak jemah hahaha...nanti kita habaq la

      Delete
  4. whoaaa... nak tengokk! mesti best nih. Safiyya kt tv9 xLeh nk record series. kLW x, Sya record series, ps2 tengok 1-1. Nanti da confirm date remind Sya taw..taw..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaa... pengsan!! (sya yg selalu buat gini! hehe) ...rasa xnak cakap je tau....maluuuu

      Delete